Bach in 6 – en

Op Goede vrijdag 19 april 2019 voerden wij de Johannes Passion uit.

Hieronder een recensie over dit zeer geslaagde concert:

recensie-jp-19-04-2019

 

KERSTCONCERT 2018

 

Op zaterdag 15 december gaven wij een kerstconcert om 16.30 uur en 19.30 uur in de Kern in Ommen. We zongen hoogtepunten uit het Weihnachtsoratorium en uit de Messiah en werden begeleid met piano en trompetten!

ELIAS

Op zaterdag 10 november 2018 gaven wij een zeer geslaagd concert in Kerkelijk Centrum De Antenne in Dedemsvaart, waarbij de Elias (op. 70) van Felix Mendelsson Bartholdy op het programma stond.
Een grote en grootse productie met acht solisten onder begeleiding van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA).

 

OMMER BACHDAG

Zaterdag 26 mei bruiste het centrum van Ommen en was de geest van Bach voelbaar doordat vele musici zijn muziek ten gehore brachten. Sterker nog: Bach zelf was aanwezig!

’s Middags en ’s avonds waren er tal van activiteiten allemaal in het teken van deze unieke componist. Jong en oud konden deelnemen aan muzikale en creatieve workshops, lezingen bijwonen, luisteren naar orgelconcerten en genieten van verschillende kooruitvoeringen.

Het carillon speelde, De Firma verzorgde theater, Bigband Vechtdal College trad op en ook de middenstand droeg een steentje bij.

Collegium Musicum Salland en het Sallands Bachkoor sloten deze mooie dag af met een gezamenlijk concert in de Gereformeerde Kerk.

MEEZING MATTHAUS PASSION

Op maandag 26 maart zongen wij alle koordelen en koralen uit de Mattheüs Passion. De recitatieven en aria’s werden gesproken, zodat een totaalbeeld onstond.

KERSTCONCERT 2017

Op 22 december 2017 gaf het Sallands Bachkoor in de Gereformeerd Kerk (Bouwstraat 17, Ommen) het traditionele kerstconcert. Ditmaal was dat in samenwerking met muziekvereniging De Bazuin uit Ommen. Het koor zong Christmas Carols en delen uit de Messiah van Händel.

Start typing and press Enter to search